Guidet tur i Tøndermarsken

SORT SOL

GUIDET SORT SOL I BUS

Vi har de sidste 7 år haft en succesrate på næsten 100%, når gælder om at se stærenes smukke ballet. Stærene flytter sig og det kan være svært at finde dem på egen hånd. Vi kan selvfølgelig ikke give garanti for, at du ser Sort Sol, men næsten. Vores erfarne guide fortæller dig om stærene, rovfuglene og det smukke landskab i står midt i. På vej ud til stærenes overnatningsted, fortæller guiden dig om marsken, vadehavet og livet her gennem tiderne.

PRIS: DKK 225,-

Voksne & børn

HVAD ER SORT SOL?

Sort Sol er et helt enestående naturfænomen, der kan ses forår og efterår, når stære på træk samles i store flokke for overnatning. Særligt i Tøndermarsken i det sydvestlige Danmark. Lige før stærene går ned i rørskoven for natten, danner de store flokke mønstre på himlen, der næsten formørker solen, heraf navnet sort sol. Sort sol kan også opleves uden for marsken, men ikke i så udpræget grad. Fænomenet, der varer i omkring en time ender normalt senest tyve minutter efter solnedgang, når stærene har sat sig til ro i tagrørene. Overnatningsflokkene i Tøndermarsken kan enkelte gange rumme mere end 1 million fugle. Hvis de bliver større end 500.000 fugle, splittes de dog normalt op.

Optagelsen nedenfor er fra foråret 2022.

TØNDERMARSKEN

Tøndermarsken i det sydvestlige Sønderjylland er med cirka 2.500 ha. Danmarks største sammenhængende engområde. Marsklandet har et rigt fugleliv og en meget varieret flora.

OVERNATNING OG MAD

Ønsker du at booke overnatning og mad i forbindelse med turen, så kan du stedet booke turen, som en samlet pakke på MARSKHOTELLET

TILMELDINGSFRIST

Hvis tilmeldingsfristen er overskredet, så kan du ikke længere booke online. Du velkommen til at ringe på +45 2814 4464 eller +45 5040 3060, så har vi oftest mulighed for at tilmelde dig alligevel.

Guidede Sort Sol ture

Book guidede Sort Sol ture i Nationalpark Vadehavet.
Forår: 3. Marts til 1. April 2023
Efterår: 1. September til 28. Oktober 2023

OBS!
Klik frem til Marts i kalenderen for at se forårets ture og til September for efterårets ture.